Supă de ciuperci

Supă de ciuperci

Se pun la înmuiat ciupercile uscate. Se schimbă de 2-3 ori apa. Se taie și se călește o ceapă mică. Se pun ciupercile peste ceapă și zarzavat... Vezi rețeta

Galambsaláta - Salată de porumbel

Galambsaláta - Salată de porumbel

Se pun la fiert în apă cu un pic de usturoi şi oţet. Se fierb 15 minute. Se ia de pe foc şi se amestecă cu smântână. Se mănâncă cu cartofi... Vezi rețeta

Supă de fructe uscate

Supă de fructe uscate

Fructele se pun la fiert. Se face hoboraș (rântaș) din lapte, făină, sare, zahăr și se punea în oala cu supă. Vezi rețeta

Korhelyleves - Ciorbă de varză – se face la tăiatul porcului

Korhelyleves - Ciorbă de varză – se face la tăiatul porcului

Se pune varză murată tăiată mărunt la fiert. Se pune carne proaspătă de porc şi aluat din cârnaţi, din care se fac gomboţi (chifteluţe). S... Vezi rețeta

Supă de ouă

Supă de ouă

Se pune la fiert apă cu o ceapă întreagă, piper boabe și 2 foi de dafin. Se face un rântaș subțire: se încinge uleiul, se pune o 1 lingură d... Vezi rețeta

Tárkonyleves  (supă de cuș-cuș)

Tárkonyleves (supă de cuș-cuș)

Se face un aluat mai tare din făină, apă, 1 ou și un vârf de sare. Se lasă la uscat. Când este uscat se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se... Vezi rețeta