Gőzönfött (fiert pe aburi)

Gőzönfött (fiert pe aburi)

Se face un aluat ca pentru cozonac. Se lasă la dospit, apoi se întinde cam de un deget grosime. Se taie pătrăţele cam de 5 cm şi se pune magiun ... Vezi rețeta

Lángos - Langoș

Lángos - Langoș

1 kg făină, 50 gr drojdie, 500 ml lapte, 2 linguri zahăr, 2 gălbenușuri, 1 linguriță sare, 200 ml smântână, 2 linguri ulei. Se frământă b... Vezi rețeta

Pogăcele cu jumări (Tepertőspogácsa)

Pogăcele cu jumări (Tepertőspogácsa)

Pentru 40-45 de bucăți: 500 g făină drojdie sare piper 1 ou smântână cât cuprinde 250 g jumări măcinate Din făină, drojdie, ou, ... Vezi rețeta

Gomboți cu prune sau licvari de prune

Gomboți cu prune sau licvari de prune

Cartofii se fierb și se zdrobesc. Se amestecă cu ou, făină, sare. Se frământă. Foaia de aluat se întinde și se taie pătrățele. Pe fiecare ... Vezi rețeta

Grenadirmars

Grenadirmars

Se fierb 2-3 cartofi tăiați cuburi. Separat se fierb paste de casă. Se taie cubulețe o ceapă, se călește în ulei și se pune boia peste ea. Ca... Vezi rețeta

Grenadirmars - Laște (tăieței de casă) cu cartofi

Grenadirmars - Laște (tăieței de casă) cu cartofi

Laștele se pun la fiert. După ce au fiert se scurg de apă. Cartofii se fierb în coajă, se curăță și se zdrobesc (se pisează). Se călește u... Vezi rețeta