Despre rețetă
- Categorie rețetă: Desert
- Tip rețetă: Rețetă
- Zonă rețetă: Comunitatea maghiară
- Autor rețetă: Picu Iulia, Sighetu Marmației, 31 ani
Distribuie:
Preparare
Pentru 40-45 de bucăți:
500 g făină
drojdie
sare
piper
1 ou
smântână cât cuprinde
250 g jumări măcinate
Din făină, drojdie, ou, sare și smântână se face o cocă potrivit de moale. Se lasă la dospit jumătate de oră. Apoi se întinde o foaie de aproximativ jumătate de centimetru grosime care se unge cu jumările măcinate. Se sărează și se piperează. Se împăturește în 4 și se lasă un sfert de oraș la odihnit pe blatul de bucătărie. Apoi, se întinde din nou și se împăturește iarăși, respectând direcția folosită anterior. Se repetă de încă două ori. Se întinde o foaie de 2-3 cm grosime, se unge cu gălbenuș de ou, se presară chimen (sau susan) și se taie cu un păhărel de țuică. Se dă la cuptorul încălzit până se rumenește.
