Aranygaluska

Aranygaluska

O jumătate de kg de făină 30 de grame de drojdie 2 ouă 3 linguri ulei 3 linguri de zahăr o lingură de sare o vanilie Se lasă la ... Vezi rețeta

Tarkedli

Tarkedli

Se bat, cu telul, ouăle cu zahărul și drojdia până se topește drojdia. Se pune laptele și se amestecă. Se adaugă făină făină de grâu și... Vezi rețeta

Tiztojásos- Prăjitură cu 10 ouă și cu nucă

Tiztojásos- Prăjitură cu 10 ouă și cu nucă

10 ouă Un unt 300g făină 300g zahăr 300g nucă Un praf de copt Făina se amestecă cu untul și 2 gălbenușuri, puțin praf de copt, se ... Vezi rețeta

Derelye

Derelye

O jumătate kg de făină 2 ouă 3 gălbenuÈ™uri Se frământă ca materialul de tăieÈ›ei, dacă este prea tare aluatul se poate pune puÈ›inÄ... Vezi reÈ›eta

Mere umplute

Mere umplute

Pentru început se vor decoji 8 mere ionatan. Se scobește mijlocul merelor suficient de adânc să fie loc pentru umplutură. se face un sirop dintr... Vezi rețeta

Babaika

Babaika

Se face un aluat din făină, drojdie, zahăr, ou şi lapte. Se lasă la dospit. Se fac batoane lungi care se mai lasă la dospit aproximativ 30 minut... Vezi rețeta