Turta ”Ileana”

Turta ”Ileana”

Pentru aluat 7 ouă 150 g de mnere colb (zahar pudră), Vanilie 2-3 linguri de groștior (smântână), un praf de copt zeamă de lămâie ... Vezi rețeta

Coarne cu nuci – cozonac cu nucă

Coarne cu nuci – cozonac cu nucă

Se face un aluat dospit din două kg făină, drojdii (drojdie), dizolvate în lapte călduţ, 3-4 ouă, zahăr după gust, o jumătate pachet de unt... Vezi rețeta

Perohei (colțunași, piroști)

Perohei (colțunași, piroști)

Se face un aluat din făină, ouă și apă. Se întinde aluatul ca pentru tăieței. Se fac romburi sau pătrățele. Se punea pe fiecare licvari de ... Vezi rețeta

Cozonac nemțăsc

Cozonac nemțăsc

O jumătate de kilă (kilogram) de făină Drojdie cât o nucă O cană de zahăr Vanilie O cană și jumătate de lapte 2 ouă 3 linguri bune d... Vezi rețeta

Licvari

Licvari

Prunele curățate de sâmburi se pun într-un ceaun de cupru de aproximativ 50 de litri. Se lasă până a doua zi pentru a lăsa zeamă. Se face foc... Vezi rețeta

Ardei pentru ciorbe

Ardei pentru ciorbe

Se curăță și se macină ardeii. Se amestecă cu sare grunjoasă și se pun la borcan. Se folosește câte o linguriță sau două în mâncare. Vezi rețeta