Pastă de ardei iute

Pastă de ardei iute

3 kg gogoșari, 2 kg ardei kapia, 1/5 litru ulei, 80-1 litru bulion, ardei iute cât dorim de picant. Se spală și macină gogoșarii și ardeii kapi... Vezi rețeta

Kati tészta 2

Kati tészta 2

500 gr. făină, 120 gr. untură sau 150 gr. unt, 3 gălbenușuri, 1 praf de copt, smântână cât cuprinde. Se amestecă, iar din aluatul rezultat s... Vezi rețeta

Kati tészta 1

Kati tészta 1

Foi: 200 gr. unt, 100 gr. zahăr, 3 gălbenușuri, 450 gr. făină, 2 linguri smântână sau lapte, un praf de copt, puțină sare. Din acest aluat s... Vezi rețeta

Túrós Gomboc (gomboți de brânză)

Túrós Gomboc (gomboți de brânză)

500 g brânză grasă de vaci 1 ou Griș Se amestecă toate ingredientele. Se formează biluțe. se pune la fier apă cu sare. Când fierbe apa ... Vezi rețeta

Krémes (Cremeș)

Krémes (Cremeș)

1 cană ca unitate de măsură pentru toate ingredientele Se amestecă 1 cană de făină cu 1 lingură untură și se prăjesc puțin împreună. ... Vezi rețeta

Szilváskenyér (Pâine cu prune)

Szilváskenyér (Pâine cu prune)

Ȋntr-o tavă de chec unsă cu ulei, așezam felii de pâine înmuiate în lapte. Peste ele punem bucățile de prune. Adăugăm zahăr și scorțișo... Vezi rețeta