Foi cu amoniac

Foi cu amoniac

2 ouă întregi, 10 linguri de zahăr, 10 linguri ulei, 10 linguri lapte călduÈ›, 1 linguriță bicarbonat, 1 linguriță amoniac stins în lapte, fÄ... Vezi reÈ›eta

Cornulețe cu spumă și gem de caise

Cornulețe cu spumă și gem de caise

500 grame făină, 4 gălbenușuri, smântână cât cuprinde. Se face un aluat care se împarte în 4 foi. Se unge fiecare foaie cu unt topit, se rul... Vezi rețeta

Zserbószelet (Prăjitură Gerbeaud)

Zserbószelet (Prăjitură Gerbeaud)

Frământăm jumătate de kg de făină, 3 oua, 150g de zahăr, 200g unt sau margarină, 100 g lapte, drojdie, praf de copt. Împărțim coca în 3 ș... Vezi rețeta

Prăjitură Jerbo (Prăjitură Zserbó)

Prăjitură Jerbo (Prăjitură Zserbó)

450 gr.făină, 200 gr.untură, 500 gr zahăr, 1 gălbenuș, 20 gr drojdie, 100 ml smântână. Se frământă și se lasă 15 minute la odihnit. Se f... Vezi rețeta

Sós stangli (sărățele)

Sós stangli (sărățele)

Se amestecă făină cu untura de porc. Se face o maia din drojdie. Se pune un ou întreg, două gălbenușuri și smântână cât cuprinde. În alua... Vezi rețeta

Csöröge  - Ciurigăi

Csöröge - Ciurigăi

Se face un aluat din ouă, făină și vin alb. Se întinde o foaie subțire ca hârtia. Se taie fâșii cam de 2 degete lățime. Se rulează pe dege... Vezi rețeta