Derelye

Despre rețetă

  • Categorie rețetă: Desert
  • Tip rețetă: Rețetă
  • Zonă rețetă: Comunitatea maghiară
  • Autor rețetă: Renata Kosinszki, Sighetu Marmației, 40 ani

Distribuie:

Preparare

O jumătate kg de făină
2 ouă
3 gălbenușuri

Se frământă ca materialul de tăieței, dacă este prea tare aluatul se poate pune puțină apă. După care se întinde puțin mai gros ca la tăieței aproximativ 1-2 mm; pe jumătate din foaia întinsă se pune magiun/lictar de prune, câte o jumătate de linguriță la o distanță de 4cm. După care se întoarce partea fără magiun peste partea cu magiun și se apasă cu degetele, între rânduri sa fie apăsate bine să nu se dezlipească și se taie cu un disc zimțat pe unde ai apăsat cu degetele sa iasă pătrățelele umplute cu magiun. După ce s-a terminat se pune într-o oală cu apă la fiert cu o linguriță de sare și când fierbe apa, se pun în apă și se fierb până ies la suprafață și se mai lasă încă 2 minute la fiert, se strecoară și se pune pesmet prăjit în puțin ulei sau unt și se servește cu zahăr sau smântâna până sunt calde.