Se face un aluat mai moale din făină de mălai, broză (bicarbonat de sodiu) și sare. Se adaugă apă mai caldă. și se amestecă bine cu o lingur... Vezi rețeta
Se face un aluat din făină de mălai cu țaic (plămădeală, bucată de aluat ajunsă în faza de fermentație). Se călesc 4-5 cepe verzi, tăiate... Vezi rețeta
Tăiețeii se făceau din 15 kilograme de făină. Supa se făce din carne de oaie. Carnea se spăla și se punea la fiert. După ce era fiartă se sc... Vezi rețeta
2 căpățâni salată verde, 250 -300 gr piept de porc afumat (sau slăninuță afumată ), 450 gr smântână dulce 20%, 200 ml iaurt , 2 ouă ,... Vezi rețeta
1 varză acră medie 1 morcov 1 ceapă 2 cartofi 1 rădăcină păstârnac 1 lingurita cimbru uscat 2 roşii în bulion 1/2 litru zeamă de var... Vezi rețeta
1,5 kg de roșii bine coapte sau 1 l suc de roșii gros sau 2 borcane/ cutii de roșii în bulion de câte 400 g 50 g orez 2 morcovi 2 cepe 200 g ... Vezi rețeta

