Guiaș

Guiaș

Se taie carne. Se pune în tigaie ceapă, morcozi (morcovi), carnea și se fierb. Se curăță cartofi, se taie și se pun în tigaia cu carne. Dacă ... Vezi rețeta

Zeamă de mazăre și cureti morat (ciorbă de fasole și varză murată)

Zeamă de mazăre și cureti morat (ciorbă de fasole și varză murată)

Se pune mazărea (fasolea) la înmuiat peste noapte, apoi să pune la fiert în apă rece. Varza se taie mai mărunt. Mazărea și varza se fierb sepa... Vezi rețeta

Zeamă de picioci (ciorbă de cartofi), de post

Zeamă de picioci (ciorbă de cartofi), de post

Cartofii se curăță și se taie cubulețe. Ceapa se taie mărunt. Într-o oală se pune ulei, ceapa și morcovii roştăluițî (rași pe răzătoar... Vezi rețeta

Zeamă  de  legume (ciorbă de legume), de post

Zeamă de legume (ciorbă de legume), de post

Se curăță și se taie mărunt una-două cepe, câțiva cartofi, pătrunjel, doi-trei morcovi, o gulie mai mică. Se taie o căpățână de varză,... Vezi rețeta

Cureti cu zeamă (ciorbă de varză), de post

Cureti cu zeamă (ciorbă de varză), de post

Se taie varza dulce și se fierbe în apă cu un pic de sare și o crenguţă de cimbru. Când varza este fiartă se face un rântaş care se pune în... Vezi rețeta

Zeamă (supă) cu laşte (tăieței)

Zeamă (supă) cu laşte (tăieței)

Să călește o ceapă în ulei de floarea soarelui sau din semințe de dovleac. Peste ea se pune boia, morcov, pătrunjel rădăcină și se fierb î... Vezi rețeta