Zeamă de  mazăre (ciorbă de fasole)  fără rântaş

Zeamă de mazăre (ciorbă de fasole) fără rântaş

Mazărea se pune la fiert cu doi-trei morcovi, pătrunjel, tăiați cubulețe, ceapă tăiată. Când este gata se acrește cu bulion și se pun vreo ... Vezi rețeta

Zeamă de păstăi aite cu mere (ciorbă de păstăi cu usturoi și mere)

Zeamă de păstăi aite cu mere (ciorbă de păstăi cu usturoi și mere)

Păstăile se curăță la capete și se spală bine. Se pune apă la fiert. Când fierbe să pun păstăile. Când păstăile sunt fierte se pune ai ... Vezi rețeta

Zeamă de șălate (ciorbă de salată verde)

Zeamă de șălate (ciorbă de salată verde)

Salata se curăță, se spală bine și se stoarce în mână. Se pune o lingură de untură într-o tigaie și salata. Se amestecă de câteva ori. ... Vezi rețeta

Păstăi cu zeamă

Păstăi cu zeamă

Se pun păstăile la fiert. Se face un mniez (un pic) de rântaÈ™ dintr-un mniez de ceapă, o jumătate de lingură de fărină (făină). Făina se â... Vezi reÈ›eta

Zeamă (supă) de chiminoc (chimen)

Zeamă (supă) de chiminoc (chimen)

Chimenul se pune să fiarbă în apă. Se face un fel de rântaş, doar cu boia prăjită în ulei. Asta îi dă culoare supei. Se prăjește pâine p... Vezi rețeta