Păstăi fripte în tigaie

Păstăi fripte în tigaie

Se pune ulei într-o tigaie. Peste se pun păstăile, și se amestecă, având grijă să nu se ardă. Se toacă niște usturoi și se pune peste păs... Vezi rețeta

Scrijele

Scrijele

Cartofii se spală, se curăţă și se taie scrijele (felii). Scrijelele se coc pe plită pe ambele părți. Se pun într-un blid. Peste ele se pune ... Vezi rețeta

Picioci (cartofi) fierți cu ceapă

Picioci (cartofi) fierți cu ceapă

Se fierb cartofii în coajă. Se curăță și se taie scrijele (felii). Se pun într-un blid mai adânc. Peste ei se pune ceapă tăiată, sare, ulei... Vezi rețeta

Picioci (cartofi) copți

Picioci (cartofi) copți

Se spală cartofii și se fierb în coajă. Când sunt fierți, se curăță și se coc pe plită. Din ai (usturoi) zdrobit, sare și ulei se face un ... Vezi rețeta

Picioci (cartofi) fierți în coajă cu ulei de sâmburi de harbuz (dovleac)

Picioci (cartofi) fierți în coajă cu ulei de sâmburi de harbuz (dovleac)

Se fierb cartofii în coajă. Să curăță și se taie scrijele (felii). Să pun într-un blid mai adânc. Într-o lespede se încinge ulei de sâmbu... Vezi rețeta

Azâma de post

Azâma de post

Se frământă un aluat din făină de pârgă (boabele de porumb proaspăt cules se prăjesc și apoi se macină), apă și sare. Nu se lasă nici la... Vezi rețeta