Într-o oală se pun poamele (fructele uscate: pere, mere, prune) la fiert. Când sunt fierte se pune miere de albine. Să mănâncă cu mazăre (faso... Vezi rețeta
Într-o oală nu prea mare se pune apă și moare (zeamă de varză murată) atât cât vrei de acră. Când fierbe se face rântaş din 1-2 linguri d... Vezi rețeta
Se pune mazărea (fasolea) la înmuiat peste noapte, apoi se pune la fiert în apă rece. Când e aproape fiartă mazărea, se pun în oală morcovi t... Vezi rețeta
Se pune ulei, morcozi (morcovi), bulion și un pic de orez la fiert. Este o mâncare de post. Dacă nu e post se pune și smântână. Vezi rețeta
Se pune mazărea (fasolea) la înmuiat peste noapte, apoi se pune la fiert în apă rece. Se face un rântaş cu ulei, boia și piper. Rântașul să ... Vezi rețeta
Se pune apă să fiarbă cu sare și o crenguţă de cimbru. Se face un rântaş care se stinge cu tisăliţă (tărâțe de grâu cu aluat la ferment... Vezi rețeta

