Poame (fructe uscate) fierte

Poame (fructe uscate) fierte

Într-o oală se pun poamele (fructele uscate: pere, mere, prune) la fiert. Când sunt fierte se pune miere de albine. Să mănâncă cu mazăre (faso... Vezi rețeta

Moare (zeamă de varză murată) pârgăluită

Moare (zeamă de varză murată) pârgăluită

Într-o oală nu prea mare se pune apă și moare (zeamă de varză murată) atât cât vrei de acră. Când fierbe se face rântaş din 1-2 linguri d... Vezi rețeta

Zeamă  de mazăre (ciorbă de fasole), napi și morcovi, de post

Zeamă de mazăre (ciorbă de fasole), napi și morcovi, de post

Se pune mazărea (fasolea) la înmuiat peste noapte, apoi se pune la fiert în apă rece. Când e aproape fiartă mazărea, se pun în oală morcovi t... Vezi rețeta

Zamă de bulion (ciorbă de bulion)

Zamă de bulion (ciorbă de bulion)

Se pune ulei, morcozi (morcovi), bulion și un pic de orez la fiert. Este o mâncare de post. Dacă nu e post se pune și smântână. Vezi rețeta

Mazăre cu zeamă  (ciorbă de fasole)

Mazăre cu zeamă (ciorbă de fasole)

Se pune mazărea (fasolea) la înmuiat peste noapte, apoi se pune la fiert în apă rece. Se face un rântaş cu ulei, boia și piper. Rântașul să ... Vezi rețeta

Tisăliţă cu rântaş

Tisăliţă cu rântaş

Se pune apă să fiarbă cu sare și o crenguţă de cimbru. Se face un rântaş care se stinge cu tisăliţă (tărâțe de grâu cu aluat la ferment... Vezi rețeta