Untură de gâscă cu usturoi și boia

Untură de gâscă cu usturoi și boia

500 g grăsime 3-4 căpățâni de usturoi sare și boia dulce sau iute Grăsimea de pe burta gâștei sau a unei alte păsări de curte, se curăț... Vezi rețeta

Jumări de gâscă grasă sau rață îndopată

Jumări de gâscă grasă sau rață îndopată

Grăsime și piele de gâscă Grăsimea se taie în pătrate de 7-8 cm. Se crestează suprafața cu un cuțit, în formă de X sau zăbrele. Pielea ... Vezi rețeta

Ouă umplute – rețetă evreiască

Ouă umplute – rețetă evreiască

Se fierb ouăle. Se curăță și se taie în lung, în două. Gălbenușurile se scot, se pun într-un bol. Se condimentează cu sare, piper și foar... Vezi rețeta

Supă de usturoi

Supă de usturoi

5-6 căței de usturoi 3 linguri untură de gâscă/ ulei vegetal 3 linguri făină puțină boia dulce sare apă Făina se prăjește în untu... Vezi rețeta

Chighel

Chighel

3 linguri untură de gâscă 5 linguri de făină 5 linguri de mălai sare, piper, zahăr, după gust Se face o cocă din făină, mălai opărit ... Vezi rețeta

Chighel pentru ciolent

Chighel pentru ciolent

100 g untură de gâscă 150 g făină sare, piper, boia dulce apă Se face un aluat din untură de gâscă, făină, sare, piper și puțină ... Vezi rețeta