Scoverză de mălai

Scoverză de mălai

Într-un blid se pune sămătișă, groștior, sare, un vârf de cuțit de broză (bicarbonat de sodiu) și făină de mălai. Se amestecă până se ... Vezi rețeta

Prăjitură cu mălai

Prăjitură cu mălai

2 ouă, 8 linguri sămătișă (lapte prins care rămâne după ce se culege smântâna), 7 linguri zahăr, ½ praf de copt, făină de mălai și o m... Vezi rețeta

Rupte

Rupte

3 linguri de smântână 3 linguri de lapte 2 linguri de zer 1 ou drojdie dizolvată în lapte călduț faină cât cuprinde pentru un aluat ca ... Vezi rețeta

Cornulețe

Cornulețe

1 lingură de untură de porc, 6-7 linguri de zahăr, un vârf de sare se freacă bine, ca o spumă. Se dizolvă drojdia, separat, în lapte călduț.... Vezi rețeta

Turte

Turte

Se face un aluat din făină, apă, sare. Se întinde o foaie. Se taie pătrățele și se fierb. Se mănâncă cu ceapă călită în ulei sau varză... Vezi rețeta

Prăjitură în sămătişă (lapte prins care rămâne după ce se culege smântâna)

Prăjitură în sămătişă (lapte prins care rămâne după ce se culege smântâna)

o cană (de 250 gr) de sămătișă (iaurt) o cană de zahăr o cană de ulei 2 ouă 2,5 căni de faină bicarbonat de sodiu dizolvat în sămăt... Vezi rețeta