Într-un blid se pune sămătișă, groștior, sare, un vârf de cuțit de broză (bicarbonat de sodiu) și făină de mălai. Se amestecă până se ... Vezi rețeta
2 ouă, 8 linguri sămătișă (lapte prins care rămâne după ce se culege smântâna), 7 linguri zahăr, ½ praf de copt, făină de mălai și o m... Vezi rețeta
3 linguri de smântână 3 linguri de lapte 2 linguri de zer 1 ou drojdie dizolvată în lapte călduț faină cât cuprinde pentru un aluat ca ... Vezi rețeta
1 lingură de untură de porc, 6-7 linguri de zahăr, un vârf de sare se freacă bine, ca o spumă. Se dizolvă drojdia, separat, în lapte călduț.... Vezi rețeta
Se face un aluat din făină, apă, sare. Se întinde o foaie. Se taie pătrățele și se fierb. Se mănâncă cu ceapă călită în ulei sau varză... Vezi rețeta
o cană (de 250 gr) de sămătișă (iaurt) o cană de zahăr o cană de ulei 2 ouă 2,5 căni de faină bicarbonat de sodiu dizolvat în sămăt... Vezi rețeta

