Prunele albastre bine coapte se curăță de sâmburi. Se fierb împreună cu zahărul la foc mic până scad la jumătate din cantitate. Când e apro... Vezi rețeta
Se frământă ca aluatul de pancove (gogoși) frământat cu lapte, cu zahăr, cu ouă. Se umple cu nucă, cu mac, cu rahat. Vezi rețeta
Făina de grâu se amestecă cu untura. Se pun 4 gălbenușuri de ouă, zahăr vanilat, și puțină drojdie. Se frământă toate până se face un ... Vezi rețeta
Se face un aluat din apă și făină. Se întinde o foaie subțire care se taie în pătrate. Se pune pe fiecare pătrat licvari. Se îndoaie în col... Vezi rețeta
Într-un vas mai mare se pune făină, sare, drojdie cu un pic de lapte să dospească. Se separă ouăle. Se bat albușurile. Gălbenușurile se bat ... Vezi rețeta
500 g făină de grâu 200 g zahăr 250 g untură porc Praf de copt Coajă de lămâie 3 linguri groștior (smântână) O vanilie Puțină sar... Vezi rețeta

