Lictari de poame cu sâmburi (magiun de prune cu sâmburi de nucă)

Lictari de poame cu sâmburi (magiun de prune cu sâmburi de nucă)

Prunele albastre bine coapte se curăță de sâmburi. Se fierb împreună cu zahărul la foc mic până scad la jumătate din cantitate. Când e apro... Vezi rețeta

Colac (cozonac)

Colac (cozonac)

Se frământă ca aluatul de pancove (gogoși) frământat cu lapte, cu zahăr, cu ouă. Se umple cu nucă, cu mac, cu rahat. Vezi rețeta

Cornulețe

Cornulețe

Făina de grâu se amestecă cu untura. Se pun 4 gălbenușuri de ouă, zahăr vanilat, și puțină drojdie. Se frământă toate până se face un ... Vezi rețeta

Haluște cu licvari (colțunași cu magiun de prune)

Haluște cu licvari (colțunași cu magiun de prune)

Se face un aluat din apă și făină. Se întinde o foaie subțire care se taie în pătrate. Se pune pe fiecare pătrat licvari. Se îndoaie în col... Vezi rețeta

Colac cu măr

Colac cu măr

Într-un vas mai mare se pune făină, sare, drojdie cu un pic de lapte să dospească. Se separă ouăle. Se bat albușurile. Gălbenușurile se bat ... Vezi rețeta

Prăjitură cu brânză de vaci

Prăjitură cu brânză de vaci

500 g făină de grâu 200 g zahăr 250 g untură porc Praf de copt Coajă de lămâie 3 linguri groștior (smântână) O vanilie Puțină sar... Vezi rețeta