Azima

Azima

Se face un aluat mai moale din făină de mălai, broză (bicarbonat de sodiu) și sare. Se adaugă apă mai caldă. și se amestecă bine cu o lingur... Vezi rețeta

Vărzari

Vărzari

Se face un aluat din făină de mălai cu țaic (plămădeală, bucată de aluat ajunsă în faza de fermentație). Se călesc 4-5 cepe verzi, tăiate... Vezi rețeta

Prăjitură

Prăjitură

1 ou 7 linguri de olei (ulei) 7 linguri de zahăr 7 linguri de lapte Făină cât cuprinde. Laptele se încălzește și se stinge cu o lingură ... Vezi rețeta

Poame (fructe uscate) fierte

Poame (fructe uscate) fierte

Într-o oală se pun poamele (fructele uscate: pere, mere, prune) la fiert. Când sunt fierte se pune miere de albine. Să mănâncă cu mazăre (faso... Vezi rețeta

Compot din pere sau prune uscate

Compot din pere sau prune uscate

Se pun perele sau prunele întregi la uscat, într-o tavă, în cuptor. Se pun la fiert. Se servește la sărbătorile religioase (hram). Vezi rețeta

Cornulețe

Cornulețe

500ml unsoare (untură) 300 g groștior 2 ouă Praf de copt Drojdie Zahăr Sare Făină – dublu cantitatea de unsoare (untură) Se pune făi... Vezi rețeta