Se face un aluat mai moale din făină de mălai, broză (bicarbonat de sodiu) și sare. Se adaugă apă mai caldă. și se amestecă bine cu o lingur... Vezi rețeta
Se face un aluat din făină de mălai cu țaic (plămădeală, bucată de aluat ajunsă în faza de fermentație). Se călesc 4-5 cepe verzi, tăiate... Vezi rețeta
1 ou 7 linguri de olei (ulei) 7 linguri de zahăr 7 linguri de lapte Făină cât cuprinde. Laptele se încălzește și se stinge cu o lingură ... Vezi rețeta
Într-o oală se pun poamele (fructele uscate: pere, mere, prune) la fiert. Când sunt fierte se pune miere de albine. Să mănâncă cu mazăre (faso... Vezi rețeta
Se pun perele sau prunele întregi la uscat, într-o tavă, în cuptor. Se pun la fiert. Se servește la sărbătorile religioase (hram). Vezi rețeta
500ml unsoare (untură) 300 g groștior 2 ouă Praf de copt Drojdie Zahăr Sare Făină – dublu cantitatea de unsoare (untură) Se pune făi... Vezi rețeta

