Holopți (sarmale) cu păsat

Holopți (sarmale) cu păsat

Se taie mărunt ceapa și se pune la prăjit într-un pic de ulei sau untură. Se amestecă cu păsat. Se taie mărunt slănina și se pune într-un... Vezi rețeta

Terci de grâu

Terci de grâu

crupe de grâu - 1 ceașcă 2 pahare de apă unt și sare la gust. Crupele se toarnă într-un vas cu apă rece. De îndată ce fierbe, reduceți c... Vezi rețeta

Azima

Azima

Se face un aluat mai moale din făină de mălai, broză (bicarbonat de sodiu) și sare. Se adaugă apă mai caldă. și se amestecă bine cu o lingur... Vezi rețeta

Vărzari

Vărzari

Se face un aluat din făină de mălai cu țaic (plămădeală, bucată de aluat ajunsă în faza de fermentație). Se călesc 4-5 cepe verzi, tăiate... Vezi rețeta

Supă din carne de oaie pentru nuntă

Supă din carne de oaie pentru nuntă

Tăiețeii se făceau din 15 kilograme de făină. Supa se făce din carne de oaie. Carnea se spăla și se punea la fiert. După ce era fiartă se sc... Vezi rețeta

Supă de salată verde

Supă de salată verde

2 căpățâni salată verde, 250 -300 gr piept de porc afumat (sau slăninuță afumată ), 450 gr smântână dulce 20%, 200 ml iaurt , 2 ouă ,... Vezi rețeta