Sos de ciuperci (ГРИБЛЯНКА)

Sos de ciuperci (ГРИБЛЯНКА)

250 g. ciuperci uscate, o ceapă mijlocie tăiată mărunt, ulei pentru prăjit. 3-4 linguri de făină, 250 ml de zeamă de varză murată (moare... Vezi rețeta

Drob sau umplutură pentru Paști

Drob sau umplutură pentru Paști

Se pune usturoi și ceapă tocate la călit. Peste se pun măruntaiele tocate. Peste măruntaiele călite și răcite se pun două ouă și pesmet. Se... Vezi rețeta

Șuncă fiartă de Paști în zeamă de varză

Șuncă fiartă de Paști în zeamă de varză

Șunca se fierbe în zeama de varză. Se pune jumătate apă și jumătate zeamă de varză (moare). În zeama rămasă se poate face ciorbă. Vezi rețeta

Șold de porc în aluat de pâine

Șold de porc în aluat de pâine

Șoldul de porc (șunca) se spălă, se pune la înmuiat. Se face un aluat numai din făină și apă, fără sare. Se învelește șoldul în aluat, ... Vezi rețeta

Sarmale cu hrișcă (haluște)

Sarmale cu hrișcă (haluște)

Se curăță și taie mărunt ceapă. Se călește în ulei încins, împreună cu un morcov răzăluit. Se spală bine hrișca și se opărește păs... Vezi rețeta

Hrișcă fiartă

Hrișcă fiartă

Se spală bine hrișca. Se călește în ulei încins o ceapă tăiată mărunt. Se adaugă hrișca, se pune apă cât să acopere, se sărează și s... Vezi rețeta