Se amestecă 2 linguri de făină, 1 lingură de ulei, zahăr, un vârf de sare și drojdie obținută din 2 linguri făină, 1 lingură ulei și zeam... Vezi rețeta
Se face un aluat din lapte acru, drojdie, smântână, ou, făină. Se formează plăcintele și se coc în ulei. Vezi rețeta
Pentru aluat 7 ouă 150 g de mnere colb (zahar pudră), Vanilie 2-3 linguri de groștior (smântână), un praf de copt zeamă de lămâie ... Vezi rețeta
Se face un aluat dospit din două kg făină, drojdii (drojdie), dizolvate în lapte călduţ, 3-4 ouă, zahăr după gust, o jumătate pachet de unt... Vezi rețeta
Se pune într-un blid (bol) mai adânc două-trei ouă, o linguriță cu broză (bicarbonat de sodiu) stinsă în oțet, fărină (făină), lapte, d... Vezi rețeta
Pecinea (carnea) de porc sau de miel se taie bucăți mai măricele și se pune într-un vas mai încăpător. Peste pecine (carne) se pun două-trei ... Vezi rețeta

