Gogoși

Gogoși

Se amestecă 2 linguri de făină, 1 lingură de ulei, zahăr, un vârf de sare și drojdie obținută din 2 linguri făină, 1 lingură ulei și zeam... Vezi rețeta

Plăcinte dospite

Plăcinte dospite

Se face un aluat din lapte acru, drojdie, smântână, ou, făină. Se formează plăcintele și se coc în ulei. Vezi rețeta

Turta ”Ileana”

Turta ”Ileana”

Pentru aluat 7 ouă 150 g de mnere colb (zahar pudră), Vanilie 2-3 linguri de groștior (smântână), un praf de copt zeamă de lămâie ... Vezi rețeta

Coarne cu nuci – cozonac cu nucă

Coarne cu nuci – cozonac cu nucă

Se face un aluat dospit din două kg făină, drojdii (drojdie), dizolvate în lapte călduţ, 3-4 ouă, zahăr după gust, o jumătate pachet de unt... Vezi rețeta

Scoverjoare cu caș

Scoverjoare cu caș

Se pune într-un blid (bol) mai adânc două-trei ouă, o linguriță cu broză (bicarbonat de sodiu) stinsă în oțet, fărină (făină), lapte, d... Vezi rețeta

Saslik - Frigarui

Saslik - Frigarui

Pecinea (carnea) de porc sau de miel se taie bucăți mai măricele și se pune într-un vas mai încăpător. Peste pecine (carne) se pun două-trei ... Vezi rețeta