Scoverjoare cu caș

Despre rețetă

  • Categorie rețetă: Fel principal
  • Tip rețetă: Rețetă
  • Zonă rețetă: Comunitatea Ucraineană
  • Autor rețetă: Ileana Botoș, Apșa de Jos (Lower Apsa), 57 ani, Ucraina ( Ukraine)

Distribuie:

Preparare

Se pune într-un blid (bol) mai adânc două-trei ouă, o linguriță cu broză (bicarbonat de sodiu) stinsă în oțet, fărină (făină), lapte, două linguri de mnere (miere) de albine, sare. Se face alotul (aluatul). Se adaugă două-trei linguri de oloi (ulei) în compoziție. Se pune o lespede la încălzit. Scoverjoarele se prăjesc într-o lespide (tigaie), fără oloi (ulei), apoi se umplu cu cașul (brânza dulce) dat pe răzătoare și amestecat cu mnere (zahăr) și vanilie. Scoverjoarele umplute se așază într-un vas. Peste se toarnă unt topit. Se dau la cuptor pentru o jumătate de ceas (oră). Se servesc împreună cu groștior (smântână).