Turtă dulce cu miere (Leicheh)

Despre rețetă

  • Categorie rețetă: Desert
  • Tip rețetă: Rețetă
  • Zonă rețetă: Comunitatea Evreiască
  • Autor rețetă: Golda Solomon, 96 ani, Sighetu Marmației

Distribuie:

Preparare

5-6 gălbenușuri
4 albușuri
3-4 linguri de miere
300 g făină
200 g zahăr
1 praf de copt
drojdie cât o nucă
4 linguri de ulei+ulei pentru uns tava
hârtie pentru copt
Miere de albine se amestecă cu zahărul într-o oală pusă pe foc. Se amestecă până se topesc. Se adaugă praful de copt. Se amestecă până compoziția devine albă. Se ia de pe foc și se lasă la răcit. După ce s-a răcit se adaugă, pe rând, gălbenușurile. După ce gălbenușurile au fost încorporate se adaugă făina, apoi drojdia dizolvată în apă sau în lapte. Se toarnă, pe rând, 4 linguri de ulei. Albușurile bătute spumă se adaugă în compoziție și se amestecă cu grijă pentru ca să nu devină compoziția elastică. Într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu pergament se toarnă compoziția, apoi se coace la foc potrivit timp de o oră.