Despre rețetă
- Categorie rețetă: Desert
- Tip rețetă: Rețetă
- Zonă rețetă: Comunitatea Evreiască
- Autor rețetă: Ileana Dobrin, 68 ani, Sighetu Marmației
Distribuie:
Preparare
4 ouă
250 g zahăr
250 g miere
4 linguri ulei
350 g făină
1 vârf de cuțit de bicarbonat
coaja rasă de la o lămâie
1 lingură zeamă de lămâie
1 lingură sare
2 linguri alcool de 25-30 grade
oțet de 9 grade
esență de vanilie
ulei pentru uns tava
Se separară albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă (până se țin de tel). Se adaugă zahărul treptat și se bat până se întăresc din nou. Se adaugă gălbenușurile pe rând, uleiul, tot treptat, și mierea de albine. Bicarbonatul se stinge cu oțet. Se pun câteva linguri de făină, bicarbonatul stins, apoi restul de făină, sarea, lămâia, alcoolul și esența de vanilie. se amestecă foarte bine toate. Se unge o tavă cu ulei și se tapetează cu hârtie de copt. Se toarnă compoziția în tavă și se coace la foc potrivit. Această prăjitură se servește de Roș Hașana.
