Tort

Despre rețetă

  • Categorie rețetă: Desert
  • Tip rețetă: Rețetă
  • Zonă rețetă: Comunitatea Evreiască
  • Autor rețetă: Marincean Alina, Sighetu Marmației, 40 ani

Distribuie:

Preparare

10 ouă
10 linguri zahăr
+1/2 kg zahăr pentru cremă
4 linguri rase de făină de mața
coaja și zeamă de la o portocală mare
1 pahar nucă
2 linguri gem de trandafiri (sau ce gem aveți)
1 pachețel ciocolată amăruie
câteva vișine
hârtie pentru cuptor
Gălbenușurile se freacă cu zahărul. 5 albușuri se bat spumă și se adaugă zeama și coaja de la portocală, ciocolata rasă, nucile măcinate, făina. Se unge o tavă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt. Se toarnă aluatul în tavă și se coace la foc potrivit. Celelalte 5 albușuri se bat separat cu ½ kg de zahăr. Se adaugă gemul. Blatul, copt și răcit se taie în două sau trei părți. fiecare parte se unge cu spuma de gem, se așează una peste alta. Se îmbracă tortul în crema rămasă. Se ornează cu ciocolată rasă și vișine. Este un tort pregătit de Pesah. Gemul de trandafiri este de preferat celorlalte gemuri datorită parfumului său deosebit