Despre rețetă
- Categorie rețetă: Fel principal
- Tip rețetă: Rețetă
- Zonă rețetă: Comunitatea Evreiască
- Autor rețetă: Golda Solomon, 96 ani, Sighetu Marmației
Distribuie:
Preparare
1kg piept de vită
1 kg cartofi
1 kg morcovi
untură de gâscă pentru prăjit
1 ceașcă de apă
1 linguriță de zahăr
1 linguriță de scorțișoară
sare și piper
Se spală pieptul de vită și se taie bucăți, apoi se rumenește în untură de gâscă. Se curăță cartofi și se taie cubulețe. Morcovii se curăță și se dau pe răzătoare. Se unge un vas cu untură de gâscă. Se așază cartofii, morcovii. Peste se pune o linguriță de zahăr și una de scorțișoară, pieptul de vită, apa, sare și piper. Se acoperă vasul și se coace la foc mic circa 10-11ore. (se pregătește de Roș Hașana)
