Supă de carne

Despre rețetă

  • Categorie rețetă: Supe
  • Tip rețetă: Rețetă
  • Zonă rețetă: Comunitatea maghiară
  • Autor rețetă: Chirilă Berta, Sighetu Marmației, 65 ani

Distribuie:

Preparare

Se curăță morcovi, pătrunjel, țelină, gulie, o ceapă, piper boabe, sare și se pun la fiert întregi împreună cu carnea de vită. Se fierbe la foc foarte încet (aprox. 6 ore). Când sunt fierte, se strecoară supa și se pun în ea tăieței de casă sau găluște de griș. Pentru găluște: 2 ouă, 1 lingură ulei, se bat bine, apoi se pun 6-7 linguri de griș. Se amestecă bine, se nivelează grișul și, cu o linguriță, se ia din aluatul de griș la rând și se pun în supa clocotită. Supa este gata când sunt fierte găluștele. Carnea din supă se taie bucăți și se prăjește în ulei. Se poate mânca cu cartofi și cu sos de hrean, mere sau sos de vișine.