Ștrudel cu nuci și miere

Despre rețetă

  • Categorie rețetă: Desert
  • Tip rețetă: Rețetă
  • Zonă rețetă: Comunitatea Evreiască
  • Autor rețetă: Marincean Alina, Sighetu Marmației, 40 ani

Distribuie:

Preparare

5 ouă
1 kg făină de mața
250 g untură de gâscă
½ pahar cu vin
Umplutura:
5 linguri de miere
250 g nuci
1 pumn de stafide
Din făină, untură, ouă și vin se face un aluat. Se întinde o foaie care se așează într-o tavă unsă cu ulei. Mierea de albine se încălzește un pic în bain-marie, pentru a fi mai fluidă. Nucile se macină și se amestecă cu zahărul. Aluatul se unge cu mierea, se stropește cu puțin ulei călduț. Deasupra se presară stafide și nucile măcinate. Se stropește din nou cu ulei și miere. Foaia se rulează sul. Se înțeapă din loc în loc cu furculița, apoi se dă la cuptor, la foc mic. Când ștrudelul este aproape gata se unge din nou cu uleiul și mierea rămase și se mai lasă puțin la cuptor să se rumenească. Este o prăjitură pentru Pesah.