Pogăcele cu jumări de gâscă

Despre rețetă

  • Categorie rețetă: Fel principal
  • Tip rețetă: Rețetă
  • Zonă rețetă: Comunitatea Evreiască
  • Autor rețetă: Marincean Alina, Sighetu Marmației, 40 ani

Distribuie:

Preparare

200 g untură de gâscă
500 g jumări de gâscă
40 g drojdie
1 kg făină
6 gălbenușuri
sare, piper
Din făină, untură, două gălbenușuri, jumări de gâscă tăiate mărunt sau măcinate, drojdie, sare și piper se face un aluat. Se întinde o foaie și se împăturește în trei. Se repetă acest lucru de trei ori. Se întinde o foaie mai groasă și cu un pahar se taie forme rotunde. Se mai lasă la dospit cam o oră. Se așază într-o tavă presărată cu făină, se ung cu gălbenuș de ou bătut spumă și se pun la copt.