Humăntaș

Despre rețetă

  • Categorie rețetă: Desert
  • Tip rețetă: Rețetă
  • Zonă rețetă: Comunitatea Evreiască
  • Autor rețetă: Ela Danielescu, Sighetu Marmației

Distribuie:

Preparare

2 ouă
6 gălbenușuri
7 linguri zahăr
7 linguri ulei
1 praf de copt
1 praf de sare
1 zahăr vanilat
făină cât cuprinde
Umplutura:
6 albușuri
250 g nuci măcinate
zahăr (sau miere)
scorțișoară
Ouăle întregi și gălbenușurile se freacă cu ulei. Se adaugă zahărul, zahărul vanilat, sarea, praful de copt și se amestecă. Apoi se pune făina până rezultă un aluat ușor de întins. Se rup bucăți din aluat, care se întind să fie groase de un deget. Foile întinse se decupează cu un pahar. Se pregătește umplutura, amestecând nucile cu albușurile, zahărul sau mierea, după gust, scorțișoară. Pe mijlocul fiecărei rondele se pune umplutură, se adună marginile în trei colțuri se lipesc. Humăntașii se așează într-o tavă unsă cu margarină și tapetată cu făină. Se ung cu gălbenuș pentru a căpăta luciu. Se coc la cuptor, la foc potrivit.