Gőzönfött

Despre rețetă

  • Categorie rețetă: Desert
  • Tip rețetă: Rețetă
  • Zonă rețetă: Comunitatea maghiară
  • Autor rețetă: Renata Kosinszki, Sighetu Marmației, 40 ani

Distribuie:

Preparare

O jumătate kg de făină
30g drojdie
2 ouă
3 linguri ulei
3 linguri de zahăr
Puțină sare
O vanilie

Se frământă cu lapte călduț, se lasă la dospit până se dublează volumul după care se întinde pe masa de lucru la aproximativ 0,50cm grosime, se taie în pătrățele de 5-6cm, se pune în mijloc la fiecare pătrățel magiun și se strânge din toate colțurile până se face ca o minge, se mai lasă la crescut aproximativ 20 min. Se pune o cratiță mai mare cu apă până la jumătate, se lasă până fierbe și deasupra se leagă cratița cu tifon bine strâns ca să nu se lase în jos și când începe să fiarbă se pun mingile pe tifon la o distanță destul de mare ca să poată să crească. Se acoperă cu o altă cratița la fel de mare ca să nu iasă aburul și se lasă 15 min. Într-o farfurie se pune puțin ulei și în altă farfurie nucă măcinată cu zahăr. După 15 minute se iau mingile și se dau prima data prin ulei și pe urmă prin nucă cu zahăr.