Despre rețetă
- Categorie rețetă: Desert
- Tip rețetă: Rețetă
- Zonă rețetă: Comunitatea Evreiască
- Autor rețetă: Marincean Alina, Sighetu Marmației, 40 ani
Distribuie:
Preparare
6 gălbenușuri
6 linguri de zahăr
făină
lămâie rasă și puțină zeamă de lămâie
¼ pahar apă
rahat
Crema:
6 albușuri
9 linguri zahăr
250 g nuci măcinate
3 linguri cacao
Din gălbenușuri, zahăr, apă, zeama și coaja rasă de lămâie și făină se frământă un aluat. Se întind două foi. Albușurile se bat spumă cu zahărul. Se adaugă nucile și lingurile de cacao. Se amestecă ușor. Se așază în tavă o foaie, se unge cu cremă, se pun bucățele de rahat, apoi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Deasupra se unge cu gălbenuș. Înainte de a o pune la cuptor se taie cu un cuțit încălzit pentru a evita să se lipească. Se coace la foc potrivit. Este o prăjitură care se pregătește pentru Purim.
