Drob de miel (rețetă veche)

Despre rețetă

  • Categorie rețetă: Fel principal
  • Tip rețetă: Rețetă
  • Zonă rețetă: Valea Tisei
  • Autor rețetă: Țînțaș Stela Varvara, Sighetu Marmației

Distribuie:

Preparare

500 g organe miel
1 legătură generoasă ceapă verde
50 g smântână groasă
1-2 linguri de ulei
2 ouă
sare
piper
cimbru
1 legătură mică mărar
1 legătură mică pătrunjel
Punem tigaia la încins, punem o lingură de ulei și pe urmă tăiem bucăți organele de miel. Când uleiul s-a încins, adăugăm în tigaie bucățile de organe de miel și amestecăm. Adăugam ceapa verde, apoi adăugăm un cățel de usturoi sau câteva fire de usturoi verde și punem și o jumătate de frunză de dafin. Le mai lăsăm să se gătească, apoi adăugăm o linguriță de sare, un vârf de cuțit de piper și puțin cimbru. Continuăm să amestecăm în tigaie. Sunt gata în momentul în care scade sosul din tigaie. Lăsăm organele să se răcească, apoi le dăm prin blender. Trebuie să le tocăm, dar nu foarte, nu trebuie să fie chiar o pastă. Adăugăm acum smântână și verdeață. Amestecați totul și apoi gustați, vedeți daca mai este nevoie de sare și piper. Batem ouăle puțin cu o furculiță, apoi le adăugăm. Amestecăm totul foarte bine, până omogenizăm compoziția drobului de miel. Vom folosi o tavă de chec pe care o tapetăm cu hârtie de copt. Pentru început, adăugăm jumătate din cantitate în tavă. Punem ouăle fierte, apoi punem și restul compoziției de drob. Nivelăm deasupra. Punem tava la cuptor la o temperatură de 200 de grade Celsius, pentru 30-40 de minute. Primele 10 minute acoperim cu folie de aluminiu, ca să nu se ardă deasupra, apoi scoatem folia și lăsăm să se rumenească. Se poate servi ca garnitură sau ca aperitiv