Despre rețetă
- Categorie rețetă: Desert
- Tip rețetă: Rețetă
- Zonă rețetă: Comunitatea Evreiască
- Autor rețetă: Peninah Zilberman, 72 ani, Sighetu Marmației
Distribuie:
Preparare
1 ou întreg
1 linguriță unt
făină
2-3 lingurițe smântână
puțin lapte
Umplutură:
1-2 ouă
brânză de vaci
zahăr
zahăr vanilat
Se frământă un aluat din ou, unt, smântână și făină cât cuprinde. Brânza se amestecă cu ouăle, zahărul și vanilia. Se întinde o foaie din aluat, groasă de 2 sau 3 mm. Cu un pahar se taie rondele. Pe fiecare rondea se pune puțină brânză. După ce sunt umplute, rondelele se îndoaie și se lipesc în formă de semilună. Se pune la fiert apă cu puțină sare. În apa care fierbe se pun colțunașii cu grijă la fiert, având grijă să nu se atingă între ei. Când se ridică la suprafață sunt fierți. Se scot cu spumiera și se așază pe o farfurie întinsă. Se servesc calzi, cu smântână și zahăr deasupra. Acești colțunași se pregătesc de Șavuot.
