Despre rețetă
- Categorie rețetă: Fel principal
- Tip rețetă: Rețetă
- Zonă rețetă: Comunitatea Evreiască
- Autor rețetă: Golda Solomon, 96 ani, Sighetu Marmației
Distribuie:
Preparare
1 kg cartofi
4 cepe mari
1-2 ouă
făină
1 praf de copt
sare și piper
ulei pentru prăjit
Se curăță cartofii, se taie cuburi și se pun la fiert. Din cartofii fierți se face un piure. Într-o cratiță se pune ulei și se călesc câteva cepe mai mari. La un sfert din cartofi se adaugă ceapa călită, sare și piper. Peste piureul care a rămas se pun ouăle, făina, un praf de copt și se amestecă. Se obține o cocă moale. Se fac biluțe mici, se aplatizează, iar în mijloc se pune din umplutura de cartofi cu ceapă. Se formează apoi chiftele care se prăjesc în ulei încins. Se servesc ca garnitură la carne.
