Chec cu făină de pască

Despre rețetă

  • Categorie rețetă: Desert
  • Tip rețetă: Rețetă
  • Zonă rețetă: Comunitatea Evreiască
  • Autor rețetă: Golda Solomon, 96 ani, Sighetu Marmației

Distribuie:

Preparare

1 gălbenuș + 1 ou
3 linguri de făină de mața
1 pahar de lapte
1 pachet unt
1 pahar zahăr
bucățele de ciocolată
rahat
frișcă cacao
coniac
unt sau margarină pentru uns forma
Făina de matzah se opărește cu 1 pahar de lapte și se lasă să se răcească. Într-un vas se freacă untul cu zahărul (pudră de preferat) până se face ca o spumă. Peste se adaugă un gălbenuș de ou, apoi se amestecă bine cu făina opărită și răcită, având grijă să nu se formeze cocoloașe. compoziția se împarte în trei bucăți egale. O bucată se lasă așa, în a doua se adaugă două linguri de cacao și se stropește cu coniac, după gust, iar în a treia se adaugă cacao și bucățele de ciocolată, rahat. Într-o formă de chec se pune celofan umezit (într-o parte se lasă mai mult celofan pentru ca sfârșit să se poată acoperi complet). Se așază compozițiile în straturi (compoziția cu ciocolată și rahat, apoi se toarnă compoziția simplă, iar deasupra cea cu coniac), apoi se dă la frigider să se întărească. După ce s-a întărit se scoate de la frigider, se taie în bucăți de 2-3 cm. Se servește cu frișcă. Este o rețetă care se pregătește de Pesah.