Castraveți murați

Despre rețetă

  • Categorie rețetă: Fel principal
  • Tip rețetă: Rețetă
  • Zonă rețetă: Valea Marei
  • Autor rețetă: Ilenucă Codrea – din Vadu Izei, măritată în Berbești

Distribuie:

Preparare

În borcane se pun tije de mărar și se umple borcanul cu apă fierbinte. În modul asta se sterilizează borcanele.
Pe fundul borcanului se pun:
Crengi de mărar
1 cățel de usturoi
1 ardei iute
Boabe de piper
Foi de dafin
Hrean
Boabe de struguri
La un litru volum borcan
1 lingură sare
½ l apă
Foaie de dafin
Boabe de piper (dacă vrei)
Apa și sarea se fierb. Compoziția caldă se toarnă peste castraveți. Se lasă de pe o zi pe alta fără a acoperi borcanul. Dacă e nevoie se completează cu apa rămasă. Peste se pune o lingură de oțet, se înfiletează borcanele și se pun în cămară.