Cârnați de porc de casă picanți

Despre rețetă

  • Categorie rețetă: Fel principal
  • Tip rețetă: Rețetă
  • Zonă rețetă: Valea Tisei
  • Autor rețetă: Țînțaș Stela Varvara, Sighetu Marmației

Distribuie:

Preparare

1 ½ kg carne de porc împănată
500 g carne de vită mai grasă
50 g sare
¼ linguriță piper
1 praf boia de ardei iute
¼ linguriță boia de ardei dulce
1 căpățână usturoi
cimbru uscat
coriandru
ienibahar
400 ml supă de oase
Carnea de porc și de vită se toacă la mașina de tocat folosindu-se o sită cu diametrul mediu sau chiar mare. Mațele de porc se pun într-un bol cu apă călduță și o lingură de oțet. Separat se prepară condimentele. Usturoiul se curăță și se pisează și se prepară un mujdei. Restul condimentelor se pun într-un bol, iar peste ele se adaugă usturoiul trecut prin strecurătoare și supa de oase. Acest amestec se toarnă peste carnea tocată și se frământă bine, până la omogenizarea completă. Amestecul se lasă peste noapte în frigider. A doua zi se mai frământă o dată, apoi, se umplu mațele cu ajutorul aparatului special de umplut cârnați. Se leagă la capete, se lasă la zvântat una, două zile, apoi se pot consuma.