Budincă de tăieței

Despre rețetă

  • Categorie rețetă: Desert
  • Tip rețetă: Rețetă
  • Zonă rețetă: Comunitatea Evreiască
  • Autor rețetă: Peninah Zilberman, 72 ani, Sighetu Marmației

Distribuie:

Preparare

3 ouă
200 g tăieței de casă
4 linguri zahăr
2 linguri pesmet+pesmet pentru tapetat cratița
1 lingură unt+unt pentru uns cratița
stafide
coaja de o lămâie mică
dulceață
Tăiețeii se fierb și se scurg de apă. Ouăle se freacă cu zahăr. Într-un vas mai mare se amestecă tăiețeii cu ouăle, untul topit, pesmetul și coaja de lămâie. Compoziția se împarte în două. Jumătate se toarnă într-o cratiță unsă cu unt și tapetată cu pesmet. Deasupra se pune dulceață și se presară stafide. Peste se toarnă restul compoziției. Se dă la cuptor, la foc potrivit. Este o prăjitură care se pregătește pentru Șabat.