Budincă de azimă

Despre rețetă

  • Categorie rețetă: Desert
  • Tip rețetă: Rețetă
  • Zonă rețetă: Comunitatea Evreiască
  • Autor rețetă: Golda Solomon, 96 ani, Sighetu Marmației

Distribuie:

Preparare

2 ouă
2 linguri făină de mața
3 linguri zahăr
250 g pască
stafide
nuci tăiate
coajă de la o portocală
dulceață
un praf de sare
unt sau margarină
Pasca tăiată în bucăți mici se înmoaie în apă și se stoarce. Se adaugă ouăle, făina, nucile, zahărul, coaja de portocală. Se unge o tavă cu unt sau margarină. Jumătate din compoziție se pune în tavă, se adaugă deasupra dulceață și stafide. Peste umplutură se adaugă restul compoziției. Se dă la cuptor, la foc potrivit. Este o budincă care se pregătește de Pesah.